Online Szoba

Az online kurzusokhoz való belépéshez, kérem kattintson a 'Belépés' gombra.

 

 

 Önbecsülés

 

CÉL: Az önbecsülés növelése. Ha bármi oknál fogva úgy érzi, hogy kevesebbnek, kevésbé értékesnek érzi magát, és ez mindennapjaira rányomja bélyegét, próbálja ki az alábbi ötletek egyikét vagy kombinálja azokat.

IDŐ: 5-10 perc

ELSŐ LÉPÉS: Keressen valakit, akiről tudja, hogy szereti önmagát és becsüli önmagát. Figyelje meg viselkedését és hozzáállását a dolgokhoz és Ön is igyekezzen megérteni és beépíteni ezeket saját mindennapi életébe.

MÁSODIK LÉPÉS: Vállaljon több kockázatot. Legyen nyitott az újdonságra, új ötletekre és kihívásokra - testileg, szellemileg és érzelmileg is.

HARMADIK LÉPÉS: Vegyen részt olyan tevékenységekben, amelyekben másokkal együtt végez különféle dolgokat. Önkénteskedjen, segítsen valakinek, aki rászorul arra, csatlakozzon egy klubhoz, társasághoz, szakmai szervezethez vagy egy egyesülethez.

NEGYEDIK LÉPÉS: Fejlessze magát. Járjon tanfolyamra, vegyen részt internetes kurzusokon, tanuljon nyelveket, fejlessze készségeit, fejlesszen ki új hobbit, érjen el valamit, - nem számít milyen apró is az a dolog. Rendszeresen, minden nap foglalkozzon vele.

ÖTÖDIK LÉPÉS: Nézzen utána, mások milyen önbecsülést fejlesztő eljárásokat javasolnak. Válassza ki azokat, amelyek szimpatikusak Önnek.

©Minden jog fenntartva - Polyánki Balázs - 2015