Online Szoba

Az online kurzusokhoz való belépéshez, kérem kattintson a 'Belépés' gombra.

 

 

 Nyolc kártya

 

CÉL: Közelebb kerülni belső énünkhöz, felfedezni magunkat mindennapi szerepeinken túl, elérni azt, hogy mi formáljuk szerepeinket, ahelyett, hogy szerepeink formálnának bennünket.

IDŐ: 15-20 perc

ELSŐ LÉPÉS: Helyezzen maga elé nyolc üres kártyát. Mindegyikre írjon fel egy választ az alábbi kérdésre: "Ki vagyok én?"

MÁSODIK LÉPÉS: Miután leírta a nyolc választ, rendezze azokat fontossági sorrendbe. Tegye Önhöz közel azt, ami leginkább leírja Önmagát. Egyre távolabb kerüljenek az inkább periférikusabb sajátosságok.

HARMADIK LÉPÉS: Ezután fogja az Önhöz legtávolabbi (legperiférikusabb) kártyát és néhány percig mélyedjen el gondolataiban. Milyen lenne élete, ha ez a sajátossága, szerepe vagy tulajdonsága egyszer csak eltűnne?

NEGYEDIK LÉPÉS: Fogja a második kártyát (majd a harmadikat, negyediket ... egészen a nyolcadikig, azaz a legfontosabbig) és ismételje meg velük a harmadik lépést.

ÖTÖDIK LÉPÉS: Végül írja le önmaga számára, hogy mit tanult a gyakorlatból. (A kártyákat el is teheti és később újra elvégezheti velük az elmélyedést)

©Minden jog fenntartva - Polyánki Balázs - 2015