Online Szoba

Az online kurzusokhoz való belépéshez, kérem kattintson a 'Belépés' gombra.

 

 

 A levél

 

CÉL: Egy megbocsátó levél megírásán keresztül megszabadulni a neheztelés súlyos terhétől.

IDŐ: 10-20 perc

ELSŐ LÉPÉS: Gondoljon egy személyre, aki életében korábban megbántotta Önt és a dolog a mai napig negatív hatással van Önre. (Ezt onnét tudja, hogy ha rá gondol, fájdalom, rossz érzések kerítik hatalmukba.)

MÁSODIK LÉPÉS: Határozza el, hogy megszabadul ettől a belső, láthatatlan, de fájdalmas tüskétől úgy, hogy megbocsát a személynek.

HARMADIK LÉPÉS: Mivel a megbocsátásnak az Ön szempontjából semmi köze nincs a másik személyhez, ezt az ő tudtán kívül is megteheti. Hogyan? Egyszerűen egy levél megírásával.

NEGYEDIK LÉPÉS: Fogjon hát egy papírt, tollat és kezdjen hozzá. "Kedves ..." Szólítsa meg a személyt. Folytassa azzal, hogy elmagyarázza, miért hozott önmagában egy felnőtt, autonóm döntést annak érdekében, hogy megszabadul attól a tehertől, amit a dolog jelentett Önnek. Írja le, hogy ez pontosan mi volt. Térjen rá arra, hogy ezt miért nem akarja többé az életében tartani és, hogy mostantól kezdve miképpen fogja az ügyet kezelni. Búcsúzzon el és zárja le a levelet.

ÖTÖDIK LÉPÉS: Olvassa el és utána, ha szeretné tépje össze, dobja tűzbe és égesse el, vagy akár el is juttathatja a személyhez. Azt fogja tapasztalni, hogy nagy tehertől szabadul meg. Engedje el. Lépjen tovább.

©Minden jog fenntartva - Polyánki Balázs - 2015