Online Szoba

Az online kurzusokhoz való belépéshez, kérem kattintson a 'Belépés' gombra.

 

 

 Hála

 

CÉL: Számba venni és megbecsülni mindazt, amivel rendelkezünk, amikor úgy érzékeljük, hogy milyen kevés dolgunk van,- és azok is értéktelenek. Amikor kevésnek és jelentéktelennek érzi önmagát, dolgait, életét, naponta, de legalább hetente háromszor végezze el a gyakorlatot.

IDŐ: 5-10 perc

ELSŐ LÉPÉS: Menjen végig testrészein és a "Hálás vagyok ....-ért" formulával szólítsa meg azokat. Üljön le kényelmesen és önmagában fusson végig lábujjaitól feje tetejéig. Így mondja önmagában: "Hálás vagyok lábujjaimért. Hálás vagyok lábfejemért. Hálás vagyok lábszáramért. Hálás vagyok térdeimért. stb...." Bármennyire is tökéletlennek érzi egyik vagy másik testrészét, haladjon végig. Amikor testével végzett, ugorjon a második lépésre.

MÁSODIK LÉPÉS: Vizsgálja meg azokat a dolgokat, amelyekkel rendelkezik és a korábbi módon szólítsa meg azokat is. "Hálás vagyok lakásomért. Hálás vagyok autómért. Hálás vagyok munkámért. stb...." Nem kell, hogy a legjobb kocsival vagy a legnagyobb villával rendelkezzen. Csak vegye sorra dolgait.

HARMADIK LÉPÉS: Végül vegye sorra az embereket életében és mindazt, amiket elért az életben. Nem kell, hogy a legtökéletesebb barát vagy tanár legyen. Nem kell hawaii-i nyaralás vagy Kossuth-díj. Lehet bárki, bármilyen cél vagy teljesítmény, amit elért. Csak vegye sorra őket. A gyakorlat abban segít, hogy tudatosítsa, mennyi minden van az életében - amelyeket csak akkor hajlamos észrevenni, értékelni, ha elromlik, hirtelen eltűnik, vagy lát valakit, akinek ilyen nincs.

©Minden jog fenntartva - Polyánki Balázs - 2015