Online Szoba

Az online kurzusokhoz való belépéshez, kérem kattintson a 'Belépés' gombra.

 

 

 Életem értelme

 

CÉL: Életünk mélyebb jelentésének feltárása. Munkánkon, hétköznapjainkon túlmutató küldetésünk tudatosítása. Sajnos vannak, akik soha nem teszik fel maguknak a kérdést, hogy mi a küldetésük az életben. Ezért egész életükben rejtve marad előttük. Ennek ellenére van értelme, célja az ő életüknek is. Ez az, amiért erre a bolygóra születtünk. Többet jelent egy állásnál vagy hivatásnál. Annak kifejezését jelenti, akik valójában vagyunk, miközben veleszületett képességeink teljességét kiterjesztjük. E gyakorlat célja az, hogy segítsen pontosítani ezt az irányt. Olyan belső iránytűt ad, ami egy mondatban összefoglalható a magunk számára és bármilyen nehézség, kihívás esetén elővehető. Olyan, mint egy hatalmas neon reklám, ami segít kiutat találni a mocsárból, amikor valamiért elakadunk az életben. Öt lépésből áll.

IDŐ: 10-20 perc

ELSŐ LÉPÉS: Képzelje el, hogy egy közönség előtt beszédet fog tartani. Vessen egy pillantást hallgatóságára, akik már alig várják, hogy megszólaljon. Amint oda lép a mikrofonhoz egy belső hang azt mondja Önnek: "A következő 30 másodpercben olyan hatást tudsz gyakorolni az emberekre, amilyet csak szeretnél. Egyetlen esélyed van, egyetlen befolyással, amelynek eredményeképpen az emberek valahogyan megváltoznak, azáltal, amiről beszélsz nekik. Harminc másodperc. Mi lesz üzeneted?"

MÁSODIK LÉPÉS: Írjon le minden szót, ötletet, elképzelést, gondolatot vagy ötletet, ami a vizualizáció hatására megjelenik Önben. Utána vizsgálja meg, hogy mely szavak rezonálnak leginkább belső énjével? Melyek váltják ki a legerősebb érzelmeket? Jelölje meg őket.

HARMADIK LÉPÉS: Fogalmazzon meg egy konkrét hatást, amelyet az emberekre tesz. Ez legyen elég erőteljes és konkrét, amelyet bármikor könnyedén előhívhat, emlékezhet rá. Páldául: "az emberek felébrednek tőle" vagy "megtalálják személyes erejüket" vagy "felfedezik kreativitásukat" vagy "könnyebb, kényelmesebb életet élhetnek" stb.

NEGYEDIK LÉPÉS: Találjon ehhez egy metaforát, arra, hogy ki is Ön. Ilyen lehet például a "varázsló vagyok, aki ..." vagy "világítótorony vagyok, amely ..." vagy "egy kavics vagyok a cipőben, amely ..." vagy "én vagyok, aki felrázza az embereket, amikor ..." stb. Adjon magának időt, hogy ezt a metaforát vagy képet megtalálja. Nem baj, ha elsőre nincs meg. Téren hozzá vissza később. Finomítsa, módosítsa az idő múlásával. Így lesz egyre inkább saját magára szabott a metafora. Legjobb, ha maximum 15 szóval leírható az alábbi formula alapján: "Én vagyok _______________ (metafora), azért, hogy az emberek _______________________ (hatás)." Néhány példa: "Én vagyok a világítótorony, ami elvezeti az embereket az álmaikhoz." vagy "Én vagyok a kavics a cipőben, ami emlékezteti az embereket arra, hogy éljenek." vagy "Én vagyok az ébresztőóra, ami felébreszti az embereket, hogy tudatosan viselkedjenek".

ÖTÖDIK LÉPÉS: Ellenőrizze, hogy elég motiváló-e az Ön számára az állítás. Azonosulni tud-e vele? Mikor fogja használni iránytűjét?

©Minden jog fenntartva - Polyánki Balázs - 2015